MaviDome
Tasarım
MaviDome geodezik kubbe sistem elemanları(çubuk ve düğüm noktası elemanları) tamamen fabrikasyon imal edilerek, şantiyede montajı yapılacak şekilde tasarlanır. Geodezik kubbe sistemlerin yapısal tasarımı, en güncel ve en gelişmiş bilgisayar programları kullanılarak ülkemizde yürürlükte olan yönetmelik ve şartnamelere göre yapılmaktadır. Yapıya gelen yüklerin düğüm noktasına ve/veya çubuk elemana boyunca etkime durumlarına göre kafes sistem ve/veya gerektiğinde çerçeve sistem olarak modellenerek en olumsuz yükleme koşullarına göre de yapı statik ve dinamik tasarımı yapılmaktadır. 

Statik hesaplar, TS498 yük şartnamesine göre kubbe öz yükü, kaplama yükü, kar yükü, rüzgar yükü, sıcaklık tesiri ve TBDY’ye göre deprem yükleri esas alınarak yapılmaktadır.  Bunların dışında, yapının fonksiyonu gereğe yapıya gelecek yükler ya da işverenin istekleri ne göre aydınlatma, ısıtma havalandırma yükleri, montaj, zemin kaynaklı yükler de hesaplarda dikkate alınmaktadır.
MaviDome
İmalat
MaviDome geodezik kubbeleri ÇELİK, ALÜMİNYUM, AHŞAP ve PPRC olmak üzere 4 farklı yapı malzemesi kullanarak üretilmektedir. Montaj maliyetinde sağladığı optimizasyon nedeni geodezik kubbe sistemlerin çapları sınırlandırılmıştır. Kullanılmakta tüm düğüm sistemi elemanları firmamız tarafından tasarlanıp üretilmektedir. Çelik elemanlar  korozyona karşı boyama veya EN ISO 1461 normlarına uygun bir şekilde elektroliz galvaniz yöntemi ile koruma altına alınır.
MaviDome
Montaj
Genel yüklenici veya alt yüklenici sıfatıyla MaviDome olarak kubbe inşaat sürecini bütünü ile organize ediyoruz. Montaj, çubuklar veya düğüm noktası elemanları ve diğer tüm elemanların yer aldığı bir montaj paftasında gösterildiği şekilde yapılır. 
+90 532 614 79 29
+90 537 873 97 23
+90 537 691 79 29
mavidome@mavidome.com
Bahçelievler Mah. Küme Evleri,
165/1, Yakaören/ISPARTA
Kubbe,  insanlığın bildiği en dayanıklı yapıdır.